Skip links

Wereld back-up dag 2022 | Waarom het belangrijk is om een reservekopie te maken

Het komt vaak voor dat je bestanden kwijtraken terwijl dit eigenlijk heel makkelijk te voorkomen is. Er zijn geukkig verschillende manieren om een back-up te maken, zodat je nooit meer je belangrijke bestanden of foto’s kwijt raakt. Het is maar één keer nodig een back-up in te stellen, want daarna gaat het vanzelf! 

Wereld back-up dag 2022

Op 31 maart is het weer de jaarlijkse wereld back-up dag! Op deze dag staan we even stil bij het belang van een goede back-up. Een back-up, ook wel reservekopie genoemd, zorgt ervoor dat je een kopie hebt van al je belangrijke bestanden. Zo heb je altijd toegang tot je belangrijke zaken, ook als je computer crasht of je je telefoon verliest.

Back-up maken via een externe harde schijf

Er zijn verschillende manieren om een goede back-up te maken, één daarvan is via een extern opslagapparaat. Om een back-up te maken van je Mac heb je alleen een extern opslagapparaat nodig. Deze sluit je aan op je Mac. Vervolgens kun je via Time Machine een reservekopie maken. Dit doe je door Time Machine te openen en te klikken op ‘Selecteer reservekopieschijf’. Klik op het gewenste opslagapparaat en selecteer ‘Gebruik schijf’. Je Mac zal nu direct beginnen met het maken van een back-up! Zorg er wel voor dat de externe harde schijf aangesloten blijft, of dat je hem vaak genoeg aansluit op je MacBook. Zo zorg je ervoor dat je altijd een recente reservekopie hebt. 

Online back-up maken van je MacBook

Een online back-up maken is ook erg gemakkelijk, omdat je er zelf niet veel voor hoeft te doen. Je kunt bijvoorbeeld je bestanden opslaan op via iCloud Drive en Google-drive. Hier zit echter wel een nadeel aan. Deze plekken bevatten soms minder (gratis) ruimte om bestanden op te slaan. Voor kleine ondernemers en studenten is een online back-up vaak wel genoeg om bestanden op te slaan.

Mocht je toch liever een online reservekopie maken van je hele computer, dan kan dat gelukkig ook. Er zijn veel verschillende software programma’s die dit aanbieden, maar kijk vooral zelf welke je het fijnst vindt. Door het grote scala aan keuze, is het goed om vooraf informatie opgezocht te hebben, voordat je bijvoorbeeld een dure aankoop doet. Je kan je keuze gemakkelijker maken door online back-up reviews te lezen en ervaringen van verschillende klanten te lezen.

Een reservekopie maken voor je Mac reparatie  

Moet je jouw Mac laten repareren na val- of waterschade? Dan is het hebben van een back-up van je bestanden altijd belangrijk.

Maak daarom regelmatig zelf een reservekopie. Wil je je Mac laten repareren maar heb je nog geen back-up gemaakt? Dan kunnen we je bij Macleasy helpen bij het maken van een back-up voordat we beginnen aan je Mac reparatie. 

Nog een voordeel van jouw Mac repareren bij Macleasy? Je bespaart niet alleen veel tijd en geld, maar gaat ook onnodige verspilling tegen! Misschien heb je je Mac al een aantal jaar en moet hij gerepareerd worden en wil je toch eigenlijk een nieuwe Mac kopen. Door te repareren wat echt kapot is van je Mac, kan je wel €900,- tot €4500,- besparen. De reparaties zijn al binnen 2 tot 6 uur  klaar, waardoor je weer snel gebruik kan maken van een efficiënte Mac. Gelukkig is het mogelijk om bij Macleasy elk ongeval te repareren op een duurzame, goedkope én snelle manier. 

Je MacBook gaat drie keer langer mee als je kiest voor een reparatie van Macleasy. Zo is het niet alleen voordeliger voor jezelf, maar help je ook mee aan een duurzamere wereld!

Leave a comment