Skip links

Van vakkenvuller naar Mac Repair Specialist

Nederland heeft 300.000 jongvolwassenen tussen de 16-27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren ervaren knelpunten op weg naar school of werk en zitten vaak tussen veel hulpinstanties in. Zo ook Xander. Hij heeft geen opleiding af kunnen ronden en door zijn autisme en speciale begeleiding die hij nodig had lukte het niet om de juiste baan te vinden. Hij kreeg vaak te horen dat hij toch niet “binnen het team paste”. Helaas ging ook het laatste bedrijf waar hij werkte failliet. In april 2019 is hij bij Macleasy terecht gekomen met de kanttekening dat vakkenvullen het hoogste niveau was dat hij kon bereiken met zijn beperkingen. Nu gelooft de eigenaar, Maurits Riton Logtenberg niet in beperkingen, maar in kansen en mogelijkheden. Daarom begon hij met de Mac Academy.

De Mac Academy

Via het opleidingsprogramma van Macleasy (de Mac Academy) is Xander aan de slag gegaan via een werkervaringsplaats.

De Mac Academy is het Mac opleidingsprogramma van Macleasy BV. Deze heeft als doel kennis te delen en zo anders na te gaan denken over de levenscyclus van een Apple computer. Onder begeleiding van een Apple Certified Support Professional, coach en interne jobcoach leren jongeren om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren rondom het adviseren, repareren, onderhouden, upgraden, en data recovery van Apple computers. 

mac academy

De Sustainable M-kwadrant 

Dit alles wordt gedaan aan de hand van de sustainable M-kwadrant (geld, tijd, geluk en gezondheid) en klantgericht denken & handelen i.p.v. productgericht denken & handelen. (Macleasy is daarom ook geen winkel, maar een onafhankelijke en duurzame Mac Repair Service Provider).

Naast de technische vaardigheden, krijgen de jongeren hulp bij het ontwikkelen van sociale – en communicatieve vaardigheden.

Apple certified support professional certificaat

Bij Xander zagen we in dat door zijn manier van problemen analyseren en oplossen, hij een enorm talent heeft voor MacBook en iMac reparaties. Dankzij zijn skills kunnen we de levensduur van oude, trage en kapotte MacBooks & iMacs zelfs met 3 tot 6 jaar verlengen. Om te testen of hij ook theoretisch inzicht had, hebben we hem aangemeld voor een 3-daagse Apple training. Vanwege zijn prikkels en concentratieproblemen lukt het hem niet om in drie dagen een training te volgen met veel mensen om zich heen in een extern leslokaal in een nieuwe omgeving. Gelukkig mocht hij van het externe opleidingsinstituut de praktische ervaring bij Macleasy opdoen. De theoretische Apple kennis heeft Xander zichzelf binnen drie maanden eigen gemaakt. Xander beschikt nu over een Apple Certified Support Professional certificaat. Dit is een Apple certificaat dat maar weinig IT-professionals hebben!

Gepassioneerd aan de slag

Xander kan nu zelfstandig complexe Apple MacBook en iMac reparaties uitvoeren. Door zijn focus, nauwkeurigheid en perfectie kan hij zelfs micro solderen. We zien echt dat hij gegroeid is, zowel technisch, sociaal en communicatief. 

Het is niet altijd gemakkelijk. Het kost tijd, geduld en het doorlopen van een trial en error proces om uit te zoeken wat wel en niet werkt. Maar het levert een mens op dat gepassioneerd naar zijn werk gaat, zijn talenten volledig kan benutten en voldoening haalt uit een werkdag. Triple win.

We blijven leren en ontwikkelen om te zien hoe we deze jongeren zo goed mogelijk op weg kunnen helpen. Dit biedt niet alleen ons, maar ook deze jongeren vele kansen. We zijn dit jaar weer gestart met twee nieuwe kandidaten en hopen dit in de toekomst uit te kunnen breiden!

Jouw MacBook of iMac laten repareren?

Wil je meer weten over de Mac Academy of jouw iMac of MacBook laten repareren? Lees hier meer over wat we doen bij de Mac Academy of bekijk de mogelijkheden om je Mac te laten upgraden of repareren. Om onnodige verspilling te voorkomen kun je bij ons terecht voor een vrijblijvende diagnose. Dankzij onze no cure, no pay constructie betaal je alleen als we je Macbook of iMac kunnen repareren.

Leave a comment