Skip links

Red de planeet. Gun je MacBook een tweede leven!

Een nieuwe iMac of MacBook kopen? Dat kan, maar duurzaam is anders. Kies daarom voor reparatie. Of koop een gebruikte MacBook.  Want waarom gun je je fiets of auto wel een tweede leven en je computer niet …?

Veel bedrijven profileren zich als duurzame ondernemingen. Toch schrijven ze vaak te snel hun computers af. Begrijpelijk, want budgetten moeten op aan het eind van het jaar. Maar wil je écht lief zijn voor de planeet, laat je MacBook dan repareren. Zo voorkomen we e-waste.

Reductie CO2-uitstoot

Met een kapotte MacBook kun je natuurlijk naar de Apple Store gaan. Daar wordt echter al snel gezegd dat een Mac niet meer te repareren is. ‘Koop een nieuwe’, is dan het advies. Zonde! Jaarlijks worden in Nederland tussen de 500.000 en 800.000 Apple-computers weggegooid, in de kast gelegd of vernietigd. Dit aantal kunnen we flink omlaag brengen. Dat scheelt in de kosten én leidt tot verdere broeikasgasreductie. Het maken van hardware van steeds nieuwe grondstoffen is namelijk enorm energie-intensief en vertegenwoordigt 45% van de totale potentie van CO2-reductie, meldt het Utrecht Sustainability Institute.

Onderdelen vervangen

Wij repareren Apple MacBooks & iMacs met crashes, traagheid en val- en waterschade. Dat doen we onder andere door het vervangen van onderdelen. Soms gaat dat om een heel klein onderdeel. Stel je voor dat een toets van je toetsenbord vastzit, dan hoef je lang niet altijd het hele toetsenbord te vervangen. De onderdelen die we vervangen, zijn meestal gebruikt. Dat is duurzaam en voordelig.

Onze medewerkers

Ook met mensen gaan we duurzaam om. We werken met ROC/MBO-studenten en jongvolwassenen met een arbeidsbeperking. Zij voeren de werkzaamheden uit in ons kantoor, dat gevestigd is in de Social Impact Factory, hotspot voor sociaal ondernemerschap.  Onze medewerkers leiden we op in samenwerking met de Mac Academy Stichting.

De voordelen van repareren op een rij

  • Gratis diagnose van je MacBook of iMac
  • Stap voor stap uitleg van de diagnose en het reparatieplan, in gewone mensentaal
  • Reparatie van enkel dat onderdeel dat kapot is
  • Reparatie met behulp van gebruikte onderdelen als dat nodig is
  • Je MacBook gerepareerd binnen 2 tot 6 uur terwijl jij winkelt, wacht of werkt (bij ons op kantoor in hartje Utrecht)
  • Inzet van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • 2 jaar garantie op je reparatie
  • Geen reparatie mogelijk? Dan is inruil van je MacBook mogelijk

Voorkom e-waste. Repareer!

Maak een afspraak en bel naar 06-118446298 of mail naar service@macleasy.nl. 

Leave a comment