Skip links

Mac Clean install

Zit je harde schijf vol, heb je een trage Mac of wil je je iMac opnieuw installeren voor verkoop?

Wis dan je harde schijf en installeer je Mac-besturingssysteem opnieuw. Zo begin je met een schone lei. Je Mac zal aanzienlijk sneller zijn en kan weer jaren veilig gebruikt worden.

Belangrijk: zorg wel voor een recente reservekopie. Wij kunnen je helpen met een back up maken van je Macbook. Zo staan al je belangrijke gegevens veilig opgeslagen, en kun je je iMac opnieuw installeren.

Wat is een clean install (schone installatie)?

Een schone installatie is een installatie van een besturingssysteem (OS) die alle andere inhoud op de harde schijf overschrijft. In tegenstelling tot een standaard OS-upgrade verwijdert een schone installatie het huidige besturingssysteem en de gebruikersbestanden tijdens het installatieproces. Wanneer een schone installatie is voltooid, bevat de vaste schijf alleen het nieuwe besturingssysteem, vergelijkbaar met een computer die voor de eerste keer wordt gebruikt. Voordat je een clean install uitvoert zorg dat je 100% zeker weet dat je een reservekopie hebt van je data en licenties van software.

Image result for cmd +r

Zo voer je een clean install uit

 1. Kies op je Mac Apple-menu  ‘Herstart’.
 2. Zodra de Mac opnieuw is opgestart, voer je een van de volgende stappen uit:
  • Installeer de nieuwste versie van macOS vanaf het internet: Houd Option + Command + R ingedrukt tot er een draaiende wereldbol verschijnt. Laat de toetsen vervolgens los.
  • Met deze optie installeer je de nieuwste versie van macOS die compatibel is met je computer.
  • Installeer de originele versie van macOS van je computer opnieuw vanaf het internet: Houd Shift + Option + Command + R ingedrukt tot er een draaiende wereldbol verschijnt. Laat de toetsen vervolgens los.
  • Met deze optie installeer je de nieuwste versie van macOS die bij je computer is geleverd opnieuw, inclusief eventueel beschikbare updates van deze versie.
  • Installeer macOS opnieuw vanaf de ingebouwde herstelschijf op je computer: Houd Command + R ingedrukt tot het venster ‘Hulpprogramma’s’ wordt weergegeven.
  • Met deze optie wordt de versie van macOS op de ingebouwde herstelschijf van je computer opnieuw geïnstalleerd, inclusief eventuele updates die je hebt geïnstalleerd.
 3. Selecteer ‘Installeer macOS opnieuw’ en klik vervolgens op ‘Ga door’.
 4. Volg de instructies op het scherm. Selecteer in het paneel waarin je een schijf moet selecteren de huidige macOS-schijf (in de meeste gevallen is dit de enige beschikbare schijf).

Heb je geen tijd of zin om dit zelf uit te voeren, dan doen we dit graag voor jou. Voor 97 euro is jouw Mac weer snel, veilig en zo goed als nieuw. Stuur een Whatsapp bericht naar 06-11844628 of bel naar 030-2272982.