Skip links

Planet + People + Product = Profit

Over Macleasy

Macleasy BV is een sociaal & duurzaam Mac Reparatie bedrijf uit Utrecht.
Jongvolwassenen & MBO-studenten binnen het autisme spectrum repareren op een snelle, vakkundige & duurzame manier Apple MacBooks & iMacs die oud, traag, gecrasht, kapot of waterschade hebben.
Door het op een sociale & duurzame manier te laten repareren gaat je Mac 2-7 jaar langer mee, bespaar je tijd, geld, het milieu en creëer je werkgelegenheid.

Waarom doen we het?

Apple computers laten repareren, onderhouden of upgraden bij Apple en Amac is moeilijk, tijdrovend, duur, slechte garantievoorwaarden en er is weinig vakkennis op het gebied van hardware en software reparatie.

Daarnaast zitten er ook nog 83.000 mensen met autisme werkloos.

Beide problemen kunnen opgelost worden door Sociale & Duurzame Mac Repair Services: Apple computer reparaties laten uitvoeren door jongvolwassenen en mbo-studenten binnen het autisme spectrum.

Door het op een sociale & duurzame manier te laten repareren gaat je Mac 2-7 jaar langer mee, bespaar je tijd, geld, het milieu en creëer je werkgelegenheid.

Wij helpen je met duurzame Mac repair services

Maurits Riton Logtenberg

Directeur | Circulair & Sustainable Mac Repair Specialist

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Apple Certified Support Professional & Sustainable Mac Repair Technician

xander@macleasy.nl

Casper Scholtis

Sustainable Mac Repair Service & Support Medewerker

casper@macleasy.nl

Shafiqa Pooya

Trainee Apple Certified Support Professional & Sustainable Mac Repair Technician

shafiqa@macleasy.nl

Waar staan we voor?

Circulair, duurzaam en sociaal ondernemen staan bij ons centraal. Dit is beter met mens, milieu en Macs (people-planet-product). We hanteren hierbij de R-ladder strategie van circulariteit:

  1. Refuse – Weiger iets wat kapot is, direct over te gaan op vervangen.
  2. Reduce – Verlaag de CO2 uitstoot en Apple E-waste door repair, reuse en revise.
  3. Repair – Reparatie, upgrade en onderhoud van een kapot product voor gebruik in zijn oude functie. Verleng zo de levensduur van producten.
  4. Reuse – Hergebruik onderdelen voor andere reparaties.
  5. Revise – Opknappen, samenvoegen onderdelen en/of moderniseren van oud product. Maak nieuwe producten van oude producten.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Macleasy voornamelijk op SDG 12: Verantwoorde consumptie & productie. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

SDG 04: Kwaliteitsonderwijs 

SDG 08: Waardig werk en economische groei; 

SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken: 

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

  1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
  3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy

Sociale & duurzame partners, bedrijven en organisaties

Wedden dat wij jouw Apple computer kunnen verduurzamen?

Last van een trage Apple computer? Advies nodig of je een nieuwe computer moet kopen? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple computer.

Afspraak maken