Skip links

People + Planet + Product = Profit

Waarom doen we het?

Reparaties aan computers zijn vaak onnodig duur; de kosten kunnen oplopen tot de aanschafwaarde van een nieuwe computer. Daarnaast nemen deze reparaties veel tijd in beslag, variërend van enkele dagen tot weken, en in extreme gevallen zelfs maanden. Bovendien is de geboden garantie beperkt tot slechts 3 maanden, ongeacht de hoogte van de reparatiekosten. Deze factoren leiden ertoe dat mensen sneller een nieuwe computer kopen en hun oude of kapotte exemplaren in de kast laten liggen. Onderzoek wijst uit dat een gemiddeld Nederlands huishouden beschikt over 3 tot 4 computers, met in totaal 22 miljoen in gebruik, 4 miljoen ongebruikt en 1,4 miljoen kapot. Een gebrek aan kennis en expertise voor het snel en betaalbaar repareren van kapotte Apple-computers met een solide garantie draagt hieraan bij.

Macleasy BV pakt deze problemen aan door in te zetten op duurzaamheid en het verlengen van de levensduur van Apple-computers, terwijl we tegelijkertijd kwetsbare groepen in de samenleving betrekken door hun talenten te benutten. Bij Macleasy BV geloven we dat toegang tot snelle, betaalbare en duurzame Apple-computerreparatiediensten, gecombineerd met een positieve sociale impact, essentieel is. We streven naar een wereld waar technologie duurzamer is, minder afval veroorzaakt, en kansen biedt aan kwetsbare jongeren, jongvolwassenen in het autismespectrum en statushouders.

Dit realiseren we door onze Apple-computerreparatiediensten op een sociale en circulaire manier aan te bieden, inclusief diensten zoals beeldschermreparatie, batterijvervanging, logicboardreparatie, en herstel van waterschade en data. Bij Macleasy BV beginnen we altijd met een gratis onderzoek en geven we een duurzaam advies op maat. We gebruiken nieuwe of gereviseerde Apple-onderdelen en kunnen onze diensten meestal binnen 1 tot 2 dagen uitvoeren, dankzij de inzet van jongvolwassenen in het autismespectrum en statushouders. We bieden bovendien een garantie van 6 tot 24 maanden op onze diensten en onderdelen.

Wij repareren duurzaam Apple computers

Maurits Riton Logtenberg

Directeur | Sustainable Apple computer Expert | Harrie

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Sustainable Apple computer Liquid & Logicboard Repair Expert

xander@macleasy.nl

Casper Scholtis

Sustainable Apple computer Services & Support Professional

casper@macleasy.nl

Shafiqa Pooya

Sustainable Apple computer Maintenance & Repair Professional | Harrie

shafiqa@macleasy.nl

Missie en kernwaarden

Onze missie is diepgeworteld in het verlengen van de levensduur van Apple computers, het bevorderen van duurzaamheid en het creëren van een inclusieve samenleving. Door jongvolwassenen binnen het autismespectrum en statushouders actief te betrekken, gaat Macleasy BV verder dan louter technologische dienstverlening. Onze kernwaarden omvatten duurzaamheid, inclusiviteit en het stimuleren van een circulaire economie.

1. Duurzaamheid: Wij geloven in het transformeren van verouderde Apple computers tot duurzame, efficiënte machines om elektronisch afval te verminderen.

2. Inclusiviteit: Door samen te werken met jongvolwassenen binnen het autismespectrum en statushouders, streven we naar sociale inclusiviteit en bieden we waardevolle kansen op werk.

3. Circulaire Economie: Onze benadering omvat het gebruik van zowel nieuwe als gerevitaliseerde Apple-onderdelen, waarmee we bijdragen aan een circulaire economie en de vraag naar nieuwe productie verminderen.

Samengevat: Macleasy BV streeft ernaar niet alleen een positieve impact te hebben op het milieu en individuele gebruikers, maar ook op de bredere maatschappij. We bevinden ons op een duurzaam pad naar een inclusieve, circulaire toekomst, waarbij we technologie niet alleen transformeren, maar ook een platform bieden voor groei en kansen voor iedereen.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Macleasy voornamelijk op SDG 12: Verantwoorde consumptie & productie. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

SDG 04: Kwaliteitsonderwijs 

SDG 08: Waardig werk en economische groei; 

SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken: 

Sociale & duurzame partners, bedrijven en organisaties

Macleasy ❤️  duurzaamheid

De wereld zelf een stukje beter en duurzamer maken? Kom langs bij Macleasy voor een vrijblijvende diagnose & advies hoe jij de levensduur van je Apple MacBook of iMac kan verlengen.

Maak nu een afspraak
Chat openen
Welkom bij Macleasy 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!