Skip links

Planet +People + Product = Profit

Over Macleasy

Wat doen we?

Macleasy is een sociaal, duurzaam en circulair Mac Service Provider in hartje Utrecht. 

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van oude, trage, gecrashte en kapotte Apple MacBooks & iMacs binnen 1 dag.

Het verduurzamen doen we d.m.v. reparatie & upgrades services. De services worden uitgevoerd door ROCM/MBO-studenten en kwetsbare jongvolwassenen met een arbeidsbeperking.

Waar staan we voor?

Duurzaamheid, sociaal  en circulair ondernemen staan bij ons centraal. Wij zetten ons in voor duurzaam omgaan met mens, milieu en Macs (people-planet-product).

Dit is het team die jou helpt met het verduurzamen van je Mac

Maurits Riton Logtenberg

Directeur & Sustainable Apple Certified Support Professional

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Sustainable Apple Certified Support Professional

xander@macleasy.nl

Casper Scholtis

Trainee Sustainable Apple Certified Support Professional

casper@macleasy.nl

Shafiqa Pooya

Trainee Sustainable Apple Certified Support Professional

shafiqa@macleasy.nl

Met deze duurzame Mac reparaties helpen we jou

Traagheid

Is je MacBook of iMac super traag en niet vooruit te branden? Na een schone herinstallatie, meer werkgeheugen, snellere SSD of een nieuwe batterij is je Mac weer supersnel. Vanaf 47,-

Lees meer

Valschade

Heb je per ongeluk je MacBook laten vallen en is het beeldscherm kapot? Wij vervangen het met originele Apple onderdelen. Hierdoor hoef je geen nieuwe te kopen en bespaar je 929 euro en meer.
Lees meer

Waterschade

Is je flesje water gaan lekken in je tas of koffie over je MacBook gekomen? Geen stress! Wij repareren binnen 2 tot 6 uur alleen wat écht kapot is en vervangen dit onderdeel en krijgt hierop 2 jaar garantie.

Lees meer

Crashes

Start je Mac niet meer op, crasht deze regelmatig of ben je je data kwijt? Geen zorgen. Wij herstellen je computer en je data zodat jij weer snel aan de slag kunt en niets kwijt bent. 

Lees meer

Waarom doen we het?

Dagelijks worden er meer dan duizend Apple computers onnodig weggegooid, vervangen, in de kast gelegd of verkocht op Marktplaats. De reden is dat reparatie van oude, trage en kapotte Apple computers bij Apple en Apple Premium Service Providers erg duur is, je computer lang kwijt bent voor reparatie en je maar slechts 90 dagen garantie krijgt.

Daarnaast kunnen 300.000 kwetsbare jongvolwassenen met een arbeidsbeperking geen passend & duurzaam werk vinden en ROCM/MBO- studenten door Covid-19 maatregelingen geen stageplaats.

Door Apple computers te verduurzamen door bovenstaande doelgroep, slaan we zeven vliegen in een klap; reparatie & upgrade services kunnen beter, sneller, en goedkoper uitgevoerd worden, dragen we met z’n allen bij aan een beter milieu en kunnen we stageplekken, proefplaatsingen en werk aanbieden.

Wat is ons doel?

Ons doel is om een betere, snellere, goedkopere en duurzamere Apple computer reparatie alternatief aan te bieden dan Apple en Amac wat daarbij ook nog goed is voor je Mac, je portemonnee, het milieu en werkgelegenheid. 

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Macleasy voornamelijk op SDG 12: Verantwoorde consumptie & productie. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

SDG 04: Kwaliteitsonderwijs 

SDG 08: Waardig werk en economische groei; 

SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken: 

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

  1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
  3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Priemo is het beste duurzame merk voor state-of-the-art batterijen, voedingen en accessoires voor gebruik in of met Apple MacBooks. Omdat wij voor de hoogste kwaliteit en zij 2 jaar garantie geven, kiezen wij voor Priemo.

De Techsave-technologie is gecertificeerd door het Nordic Swan Ecolabel, dé garantie dat het hele proces van vochtschade herstel milieuvriendelijk is. Dit past natuurlijk geheel in de missie van Macleasy.

De plek voor sociaal & lokaal genieten van een lekker biertje, koffie of een lunch. En onze dagelijkse plek voor ons Mac Repair Cafe en maandelijkse ondernemersborrel.

Social Impact Factory is de hotspot voor sociaal ondernemers, midden in het centrum van Utrecht. Daarom hebben wij hier ons kantoor gevestigd en verzorgen wij in een van de 13 prachtige duurzame vergader- en trainingsruimtes onze Sustainable Apple computer trainingen, opleidingen en coachings.

Wedden dat wij jouw Apple computer kunnen verduurzamen?

Last van een trage Apple computer? Advies nodig of je een nieuwe computer moet kopen? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple computer.

Afspraak maken