Skip links

People Planet Product

Over Macleasy

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Macleasy BV is een duurzaam Mac service kantoor. We zijn gespecialiseerd in het reduceren van Apple computer verspilling. Dit doen we door gebruik te maken van duurzaam onderhoud, reparatie en inruil. Door kapotte Apple MacBooks & iMacs een nieuw leven te geven, besparen we jou kosten, en de planeet onnodig afval.

Het reduceren doen we met de onontdekte talenten van (V)MBO studenten en Wajongers.

Waar staan we voor?

Samenwerking, duurzaamheid en circulair maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen staan bij ons centraal. Wij zetten ons in voor duurzaam omgaan met mens, milieu en Macs (people-planet-product).

mac onderhoud utrecht

Maak kennis met het team achter Macleasy B.V.

Maurits Riton Logtenberg

Directeur & Sustainable Mac Specialist

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Sustainable Mac Repair Specialist

xander@macleasy.nl

Rico van Scherpenzeel

Trainee Sustainable Mac Repair

rico@macleasy.nl

Hoe doen wij dat?

Advies

Wij nemen altijd de tijd om een uitgebreide diagnose te doen van je MacBook of iMac. Zo kunnen we je precies vertellen waar het probleem zit en vindt er geen onnodige verspilling plaats. Je krijgt altijd een gratis diagnose & advies dat past binnen jouw vraag, wens, behoefte of probleem.
Lees meer

Reparatie

Heeft jouw Apple MacBook of iMac val- vocht- of stootschade? Koop dan geen nieuwe, maar kies ervoor je Mac te verduurzamen. Wij kunnen je Mac binnen 1 werkdag vakkundig repareren met 2 jaar reparatie garantie.
Lees meer

Onderhoud

Is jouw Apple MacBook of iMac traag, crasht het regelmatig of zit je harde schijf vol? Geef je Mac een onderhoudsbeurt. Wij kunnen je helpen met een back-up van je MacBook, een clean install, snelheidsupgrade, harde schijf upgrade of MacOS upgrade.
Lees meer

Inruil

Is jouw Apple MacBook of iMac afgeschreven, ligt deze te verstoffen in de kast of is hij te duur voor reparatie/onderhoud? Bij ons kun je je MacBook inruilen voor een tweedehands, sustainable of refurbished Mac.
Lees meer

Waarom doen we het?

We geloven dat we duurzamer om moeten gaan met mens, milieu en Macs. Door verduurzaming heb je zelf een betaalbare Mac die je langer kunt gebruiken, maar gun je ook anderen een betaalbare Mac. Zo dragen we samen bij aan een schoner milieu en creëren we extra werkgelegenheid voor jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een triple win.

Wat is ons doel?

We maken gebruiken van het 8R computer model: rethink- reduce- reorganise- repair- reuse- refurbish – recover – recycle. Deze methode zorgt ervoor dat we anders na gaan denken over het leven van een computer.  Door optimaal gebruik te maken van alle werkende onderdelen, reduceren we verspilling van waardevolle onderdelen aanzienlijk.

Triple Win

In je eentje kom je ver, maar samen bereik je meer! Met deze gedachte werken wij samen met scholen, bedrijven, professionals en studenten. Wij geloven in triple win.

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

  1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
  3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy
Samenwerkingsverband Macleasy

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt. Dit sluit nauw aan bij de gedachte van Macleasy daarom doen wij graag mee met projecten als ondernemen doe je zo, sollicitatietraining en carrière coach.

Social Impact Factory; Is de hotspot voor sociaal ondernemers. Zij helpen innovatieve ondernemers bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. 2x per maand delen wij onze Apple computer kennis en kun je langskomen voor gratis advies, onderhoud & reparaties.

Google is naast een zoekmachine ook een geweldige marketing machine. Wat weinig weten is dat het ook zeer goed, en misschien wel beter alternatief, is voor het MS office, G-Suite. Als reseller en fan van G-Suite en Google Mijn Bedrijf, helpen wij ondernemers efficiënter te werken en hoger in Google te komen.

MBO Utrecht is een kleinschalige, interconfessionele onderwijsinstelling die doelmatig onderwijs aanbiedt met focus op de hoogste niveaus van het mbo. Als partner zitten wij in de klankbordgroep ICT en denken wij actief mee om het onderwijs te verbeteren en vernieuwen, daarnaast bieden wij ICT opleidingen stageplekken.

ROC Midden Nederland biedt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) en bedrijfsopleidingen in de provincie Utrecht. Als partner bieden wij stageplekken en werkplekleren van de opleiding servicemedewerker.

Wedden dat wij jouw Apple apparaat kunnen verbeteren?

Last van een traag Apple apparaat? Advies nodig m.b.t. werken in de cloud? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple apparaat.

Afspraak maken