Skip links

People Planet Product

Over Macleasy

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Macleasy BV is een onafhankelijk en duurzaam Utrechts Mac Service Provider dat is gespecialiseerd in het reduceren van Apple computer verspilling d.m.v. levensduurverlenging.

We verlengen de levensduur met 2-6 jaar van oud, trage, gecrashte, kapotte en afgeschreven Apple MacBooks en iMacs door middel van reparatie, onderhoud en inruil services.

De levensduurverlenging van Apple computers wordt gedaan door ongekende talenten van kwetsbare jongvolwassenen tot een afstand tot de arbeidsmarkt/beperking.

Waar staan we voor?

Samenwerking, duurzaamheid en circulair maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen staan bij ons centraal. Wij zetten ons in voor duurzaam omgaan met mens, milieu en Macs (people-planet-product).

Dit is het team die jouw oude, trage of kapotte MacBook of iMac verduurzaamt

Maurits Riton Logtenberg

Directeur & Sustainable Apple Certified Support Professional

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Sustainable Apple Certified Support Professional

xander@macleasy.nl

Casper Scholtis

Trainee Sustainable Apple Certified Support Professional

casper@macleasy.nl

Shafiqa Pooya

Trainee Sustainable Apple Certified Support Professional

shafiqa@macleasy.nl

Hoe wij jouw Mac binnen 1 dag verduurzamen:

1. Gratis diagnose

Op basis van jouw oude, trage, gecrashte of kapotte Apple MacBook of iMac bepalen we met behulp van de Mac Health Wijzer welke Apple computer service of product je nodig hebt om je Mac gezond te maken: Verduurzamen, vervangen of verspillen.
Lees meer

2. Onderhoud

Is jouw Apple MacBook of iMac traag, crasht het regelmatig, zit je harde schijf vol of is de batterij slecht? Dan is verduurzaming d.m.v. onderhoud de beste oplossing om je Mac gezond te maken: zoals een herinstallatie, batterij vervangen of SSD & werkgeheugen upgrade.
Lees meer

3. Reparatie

Is jouw Apple MacBook of iMac kapot en heeft het val- vocht-, druk- of stootschade? Maak dan je maak weer gezond d.m.v. reparatie. Binnen 2 tot 6 uur is je Mac door een in-house Sustainable Apple Certified Support Professional repareert. Uiteraard krijg je op elke reparatie 2 jaar garantie.
Lees meer

4. Inruil

Is jouw Mac te oud, te duur voor reparatie dan is inruilen de beste oplossing. Inruilen is het nieuwe kopen, maar dan duurzaam, slimmer, beter en goedkoper. Je krijgt een hoge inruilwaarde voor je kapotte Mac en het beste advies wat bij je past: een tweedehands, refurbished of een sustainable Mac.
Lees meer

Waarom doen we het?

Dagelijks worden er duizenden Apple computers onnodig vervangen, verkocht, vernietigd of in de kast gelegd. Door een alternatief te bieden en de levensduur van deze apparaten te verlengen dragen we bij aan een beter milieu. Daarnaast is dit ook nog eens beter voor je portemonnee!

Wat is ons doel?

Ons doel is om meer dan 50% Apple E-Waste te reduceren. We maken gebruiken van het 6R computer model: rethink- reduce – repair- reuse- refurbish – refuse. Deze methode zorgt ervoor dat we anders na gaan denken over het leven van een computer.  Door optimaal gebruik te maken van alle werkende onderdelen, kunnen wij verspilling van waardevolle onderdelen reduceren tot meer dan 50%.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Macleasy voornamelijk op SDG 12: Verantwoorde consumptie & productie. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

SDG 04: Kwaliteitsonderwijs 

SDG 08: Waardig werk en economische groei; 

SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken: 

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

  1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
  3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Priemo is het beste duurzame merk voor state-of-the-art batterijen, voedingen en accessoires voor gebruik in of met Apple MacBooks. Omdat wij voor de hoogste kwaliteit en zij 2 jaar garantie geven, kiezen wij voor Priemo.

De Techsave-technologie is gecertificeerd door het Nordic Swan Ecolabel, dé garantie dat het hele proces van vochtschade herstel milieuvriendelijk is. Dit past natuurlijk geheel in de missie van Macleasy.

Het beste alternatief voor nieuw, maar dan echt duurzaam: een 2e hands Apple computer. Gereviseerd door Apple, dus altijd 100% originele Apple onderdelen. Vaak zit er ook nog Apple care garantie op.

Een refurbished computer met 2 jaar garantie, waarvan je zeker weet dat het kwaliteit is en niet gerotzooid is met Apple onderdelen tijdens het refurbishen.

De plek voor sociaal & lokaal genieten van een lekker biertje, koffie of een lunch. En onze dagelijkse plek voor ons Mac Repair Cafe en maandelijkse ondernemersborrel.

Social Impact Factory is de hotspot voor sociaal ondernemers, midden in het centrum van Utrecht. Daarom hebben wij hier ons kantoor gevestigd en verzorgen wij in een van de 13 prachtige duurzame vergader- en trainingsruimtes onze Sustainable Apple computer trainingen, opleidingen en coachings.

Wedden dat wij jouw Apple computer kunnen verduurzamen?

Last van een trage Apple computer? Advies nodig of je een nieuwe computer moet kopen? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple computer.

Afspraak maken