Skip links

Planet + People + Product = Profit

Over Macleasy

Macleasy reduceert Apple E-waste door de levensduur van oude, trage en kapotte MacBooks & iMacs op te rekken naar 12 jaar. 

 

Dit doen we d.m.v. circulaire & duurzame Mac repair, reuse & revise services uit te laten voeren door kwetsbare MBO ICT studenten en jongvolwassenen binnen het autisme spectrum.

Waarom doen we het?

De 5 grootste boosdoeners die ervoor zorgen dat prima computers continue onnodig weggegooid worden en nieuwe aangeschaft worden:

 1. De korte afschrijvingstermijn (3 tot 5 jaar, dit kan opgerekt worden naar 5 tot 9 jaar voor het bedrijfsleven en 5 tot 12 jaar voor particulieren),
 2. Onnodig worden teveel onderdelen vervangen (vaak niet eens stuk)
 3. Hierdoor onnodige dure reparatiekosten (een nieuwe aanschaffen is vaak goedkoper)
 4. Lange reparatietijd (tot wel 4 weken)
 5. Slechte garantievoorwaarden (maximaal 90 dagen)

De oplossing hiervoor is dus circulaire & duurzame Mac Repair, Reuse & Revise Services.
Reparatie services binnen 2-6 uur, met hergebruik van originele Apple onderdelen + 2 jaar garantie en uit laten voeren door kwetsbare MBO-studenten en jongvolwassenen binnen het autisme spectrum.

Hierdoor reduceren we meer dan 50% CO2 uitstoot, bespaard een Mac gebruiker meer dan €1000 uit en verkleinen we de e-waste afvalberg.

Wij helpen je met duurzame Mac repair services

Maurits Riton Logtenberg

Directeur | Circulair & Sustainable Mac Repair Specialist

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Apple Certified Support Professional & Sustainable Mac Repair Technician

xander@macleasy.nl

Casper Scholtis

Sustainable Mac Repair Service & Support Medewerker

casper@macleasy.nl

Shafiqa Pooya

Trainee Apple Certified Support Professional & Sustainable Mac Repair Technician

shafiqa@macleasy.nl

Waar staan we voor?

Circulair, duurzaam en sociaal ondernemen staan bij ons centraal. Dit is beter met mens, milieu en Macs (people-planet-product). We hanteren hierbij de R-ladder strategie van circulariteit:

 1. Refuse – Weiger iets wat kapot is, direct over te gaan op vervangen.
 2. Reduce – Verlaag de CO2 uitstoot en Apple E-waste door repair, reuse en revise.
 3. Repair – Reparatie, upgrade en onderhoud van een kapot product voor gebruik in zijn oude functie. Verleng zo de levensduur van producten.
 4. Reuse – Hergebruik onderdelen voor andere reparaties.
 5. Revise – Opknappen, samenvoegen onderdelen en/of moderniseren van oud product. Maak nieuwe producten van oude producten.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Macleasy voornamelijk op SDG 12: Verantwoorde consumptie & productie. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

SDG 04: Kwaliteitsonderwijs 

SDG 08: Waardig werk en economische groei; 

SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken: 

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

 1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
 2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
 3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Priemo is het beste duurzame merk voor state-of-the-art batterijen, voedingen en accessoires voor gebruik in of met Apple MacBooks. Omdat wij voor de hoogste kwaliteit en zij 2 jaar garantie geven, kiezen wij voor Priemo.

De Techsave-technologie is gecertificeerd door het Nordic Swan Ecolabel, dé garantie dat het hele proces van vochtschade herstel milieuvriendelijk is. Dit past natuurlijk geheel in de missie van Macleasy.

De plek voor sociaal & lokaal genieten van een lekker biertje, koffie of een lunch. En onze dagelijkse plek voor ons Mac Repair Cafe en maandelijkse ondernemersborrel.

Social Impact Factory is de hotspot voor sociaal ondernemers, midden in het centrum van Utrecht. Daarom hebben wij hier ons kantoor gevestigd en verzorgen wij in een van de 13 prachtige duurzame vergader- en trainingsruimtes onze Sustainable Apple computer trainingen, opleidingen en coachings.

Wedden dat wij jouw Apple computer kunnen verduurzamen?

Last van een trage Apple computer? Advies nodig of je een nieuwe computer moet kopen? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple computer.

Afspraak maken