Skip links

People Planet Product

Over Macleasy

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Macleasy BV is een onafhankelijk en duurzaam Utrechts Mac Service Provider dat is gespecialiseerd in het verduurzamen van Apple computers.

We verduurzamen Apple MacBooks en iMacs door middel van advies, onderhoud, reparatie en inruil services. Dit doen we voor alle Apple computers die traag, gecrasht, kapot of afgeschreven zijn, en tussen de 3 tot 10 jaar oud zijn.

Het verduurzamen van Apple computers wordt gedaan met behulp van ongekend talent van kwetsbare jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt/arbeidsbeperking.

Waar staan we voor?

Samenwerking, duurzaamheid en circulair maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen staan bij ons centraal. Wij zetten ons in voor duurzaam omgaan met mens, milieu en Macs (people-planet-product).

mac onderhoud utrecht

Maak kennis met het team achter Macleasy B.V.

Maurits Riton Logtenberg

Directeur & Sustainable Mac Specialist

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Sustainable Mac Repair Specialist

xander@macleasy.nl

Michael van Kuijk

Trainee Sustainable Mac Repair

michael@macleasy.nl

Jarno Elias

Trainee Sustainable Mac Repair

jarno@macleasy.nl

Hoe verduurzamen wij Apple computers?

1. Advies

Is je Mac oud, traag, gecrasht of kapot? Wij bepalen aan de hand van jouw vraag, wens, behoefte of probleem het juiste duurzame advies: onderhoud, reparatie of inruil. De diagnose en advies is altijd gratis. We werken alleen op afspraak.
Lees meer

2. Onderhoud

Is jouw Apple MacBook of iMac traag, crasht het regelmatig of zit je harde schijf vol? Na een van onze onderhoudsbeurten zoals een herinstallatie, batterij vervangen, SSD & werkgeheugen upgrade of MacOS upgrade is je Mac weer supersnel en zo goed als nieuw.
Lees meer

3. Reparatie

Heeft jouw Apple MacBook of iMac val- ,vocht-, druk- of stootschade? Je hoeft geen nieuwe Mac te kopen of bang te zijn voor dure reparaties. Wij kunnen je Mac binnen 1 werkdag vakkundig repareren met 2 jaar reparatie garantie.
Lees meer

4. Inruil

Is jouw Apple MacBook of iMac afgeschreven, ligt deze te verstoffen in de kast of is hij te oud en te duur voor reparatie/onderhoud? Ruil dan je MacBook of iMac in voor een tweedehands, sustainable of refurbished Mac.
Lees meer

Waarom doen we het?

Dagelijks worden er duizenden Apple computers onnodig vervangen, verkocht, vernietigd of in de kast gelegd. Door een alternatief te bieden en de levensduur van deze apparaten te verlengen dragen we bij aan een beter milieu. Daarnaast is dit ook nog eens beter voor je portemonnee!

Wat is ons doel?

We maken gebruiken van het 8R computer model: rethink- reduce- reorganise- repair- reuse- refurbish – recover – recycle. Deze methode zorgt ervoor dat we anders na gaan denken over het leven van een computer.  Door optimaal gebruik te maken van alle werkende onderdelen, reduceren we verspilling van waardevolle onderdelen aanzienlijk.

Triple Win

In je eentje kom je ver, maar samen bereik je meer! Met deze gedachte werken wij samen met scholen, bedrijven, professionals en studenten.  Jij een werkende Mac, een jongvolwassenen duurzaam werk en wij gelukkige en blije mensen. Een triple win.

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

  1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
  3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy
Samenwerkingsverband Macleasy

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt. Dit sluit nauw aan bij de gedachte van Macleasy daarom doen wij graag mee met projecten als ondernemen doe je zo, sollicitatietraining en carrière coach.

Social Impact Factory; Is de hotspot voor sociaal ondernemers. Zij helpen innovatieve ondernemers bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. 2x per maand delen wij onze Apple computer kennis en kun je langskomen voor gratis advies, onderhoud & reparaties.

Google is naast een zoekmachine ook een geweldige marketing machine. Wat weinig weten is dat het ook zeer goed, en misschien wel beter alternatief, is voor het MS office, G-Suite. Als reseller en fan van G-Suite en Google Mijn Bedrijf, helpen wij ondernemers efficiënter te werken en hoger in Google te komen.

MBO Utrecht is een kleinschalige, interconfessionele onderwijsinstelling die doelmatig onderwijs aanbiedt met focus op de hoogste niveaus van het mbo. Als partner zitten wij in de klankbordgroep ICT en denken wij actief mee om het onderwijs te verbeteren en vernieuwen, daarnaast bieden wij ICT opleidingen stageplekken.

ROC Midden Nederland biedt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) en bedrijfsopleidingen in de provincie Utrecht. Als partner bieden wij stageplekken en werkplekleren van de opleiding servicemedewerker.

Wedden dat wij jouw Apple computer kunnen verduurzamen?

Last van een trage Apple computer? Advies nodig of je een nieuwe computer moet kopen? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple computer.

Afspraak maken