Skip links

People + Planet + Product = Profit

Waarom doen we het?

Why

Wij geloven in het creëren van een duurzame toekomst en het bevorderen van sociale verantwoordelijkheid en circulariteit in de Mac Repair-industrie.

What

Macleasy BV is een Mac Repair-bedrijf dat zich richt op het verlengen van de levensduur van Apple-computers. Wij streven ernaar om de levensduur van deze computers te verlengen van 3-4 jaar naar 6-9 jaar. Dit doen we door middel van duurzame Mac Repair-services, ondersteuning en trainingen.

How

Om dit te realiseren, maken we gebruik van de kennis en vaardigheden van jongvolwassenen binnen het autismespectrum en MBO-ICT-studenten. Zij voeren de Mac-levensduurverlenging uit met behulp van duurzame methoden en technieken.

Door de levensduur van Macs te verlengen, kunnen onze klanten tot €2500 besparen, hebben ze minder problemen en meer tijd tot hun beschikking. Tegelijkertijd dragen ze bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het verminderen van elektronisch afval. Bovendien bieden we mogelijkheden voor talentontwikkeling en inclusie door samen te werken met jongvolwassenen binnen het autismespectrum en MBO-ICT-studenten.

Met onze duurzame, sociale en circulaire aanpak streven we naar een positieve impact op het milieu, de samenleving en het leven van individuen. We willen een cultuur bevorderen van bewuste consumptie en verantwoord gebruik van technologie.

Wij verlengen de levensduur van je Mac tot 9 jaar

Maurits Riton Logtenberg

Directeur | Circulair & Sustainable Mac Expert | Harrie

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

Apple Certified Support Professional | Mac Repair & Liquid Technician

xander@macleasy.nl

Casper Scholtis

Mac Repair Services & Support

casper@macleasy.nl

Shafiqa Pooya

Sustainable Mac Repair Technician | Harrie

shafiqa@macleasy.nl

Waar staan we voor?

Circulair, duurzaam en sociaal ondernemen staan bij ons centraal. Dit is beter met mens, milieu en Macs (people-planet-product). We hanteren hierbij de R-ladder strategie van circulariteit:

  1. Refuse – Weiger iets wat kapot is, direct over te gaan op vervangen.
  2. Reduce – Verlaag de CO2 uitstoot en Apple E-waste door levensduurverlenging
  3. Repair – Reparatie, upgrade en onderhoud van een kapot product voor gebruik
  4. Reuse – Hergebruik onderdelen voor andere reparaties.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Macleasy voornamelijk op SDG 12: Verantwoorde consumptie & productie. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

SDG 04: Kwaliteitsonderwijs 

SDG 08: Waardig werk en economische groei; 

SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken: 

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

  1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
  3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy

Sociale & duurzame partners, bedrijven en organisaties

Macleasy ❤️  duurzaamheid

De wereld zelf een stukje beter en duurzamer maken? Kom langs bij Macleasy voor een vrijblijvende diagnose & advies hoe jij de levensduur van je Apple MacBook of iMac kan verlengen.

Maak nu een afspraak
Chat openen
Welkom bij Macleasy 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!