Skip links

Planet +People + Product = Profit

Over Macleasy

Wat doen we?

Macleasy is een circulair & duurzaam Mac Reparatie bedrijf in hartje Utrecht. Wij zijn gespecialiseerd in levensduurverlenging van oude, trage, gecrashte, kapotte, afgeschreven en Apple computers met waterschade. Door onze duurzame Mac reparatie services gaan Apple MacBooks & iMacs 3 tot 9 jaar langer mee. Dit is beter voor je Mac, je portemonnee en het milieu.

Kwetsbare MBO ICT studenten, jongvolwassenen binnen het autisme spectrum en statushouders voeren de duurzame Mac reparatie services vakkundig uit binnen 2 tot 6 uur.

Waar staan we voor?

Duurzaamheid, sociaal  en circulair ondernemen staan bij ons centraal. Wij zetten ons in voor duurzaam omgaan met mens, milieu en Macs (people-planet-product).

Wij helpen je met duurzame Mac repair services

Maurits Riton Logtenberg

Directeur & Sustainable Mac Repair Specialist

maurits@macleasy.nl

Xander Jansen

ACSP & Sustainable Mac Repair Specialist

xander@macleasy.nl

Casper Scholtis

Sustainable Mac Repair Service medewerker

casper@macleasy.nl

Shafiqa Pooya

Trainee Sustainable Mac Repair Specialist

shafiqa@macleasy.nl

Waarom doen we het?

Dagelijks worden er meer dan duizend Apple computers onnodig weggegooid, vervangen, in de kast gelegd of verkocht op Marktplaats. De reden is dat reparatie van oude, trage en kapotte Apple computers bij Apple en Apple Premium Service Providers erg duur is, je computer lang kwijt bent voor reparatie en je maar slechts 90 dagen garantie krijgt.

Daarnaast kunnen 300.000 kwetsbare jongvolwassenen met een arbeidsbeperking geen passend & duurzaam werk vinden en ROCM/MBO- studenten door Covid-19 maatregelingen geen stageplaats.

Door Apple computers te verduurzamen door bovenstaande doelgroep, slaan we zeven vliegen in een klap; reparatie & upgrade services kunnen beter, sneller, en goedkoper uitgevoerd worden, dragen we met z’n allen bij aan een beter milieu en kunnen we stageplekken, proefplaatsingen en werk aanbieden.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Macleasy voornamelijk op SDG 12: Verantwoorde consumptie & productie. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

SDG 04: Kwaliteitsonderwijs 

SDG 08: Waardig werk en economische groei; 

SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken: 

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

  1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).
  3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT, Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.
Lees meer over de Mac Academy

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Priemo is het beste duurzame merk voor state-of-the-art batterijen, voedingen en accessoires voor gebruik in of met Apple MacBooks. Omdat wij voor de hoogste kwaliteit en zij 2 jaar garantie geven, kiezen wij voor Priemo.

De Techsave-technologie is gecertificeerd door het Nordic Swan Ecolabel, dé garantie dat het hele proces van vochtschade herstel milieuvriendelijk is. Dit past natuurlijk geheel in de missie van Macleasy.

De plek voor sociaal & lokaal genieten van een lekker biertje, koffie of een lunch. En onze dagelijkse plek voor ons Mac Repair Cafe en maandelijkse ondernemersborrel.

Social Impact Factory is de hotspot voor sociaal ondernemers, midden in het centrum van Utrecht. Daarom hebben wij hier ons kantoor gevestigd en verzorgen wij in een van de 13 prachtige duurzame vergader- en trainingsruimtes onze Sustainable Apple computer trainingen, opleidingen en coachings.

Wedden dat wij jouw Apple computer kunnen verduurzamen?

Last van een trage Apple computer? Advies nodig of je een nieuwe computer moet kopen? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple computer.

Afspraak maken