Skip links

Zo maak je een backup via Time Machine

Elke Mac bevat een ingebouwde functie om een gehele backup te maken van de inhoud van je Mac: de Time Machine. Deze software maakt automatisch een reservekopie van al je bestanden inclusief apps, muziek, foto’s, e-mail, documenten en besturingssysteem. Wanneer je Mac crasht kun je alles terughalen. Wanneer je een Mac aanschaft raden we dan ook aan om na de software installatie een Time machine backup te maken.

Zo maak je een backup via Time Machine

  • Gebruik een externe schijf (1 of 2 TB harde schijf). Wij adviseren het merk Western Digital.
  • Sluit de externe schijf rechtstreeks op je Mac.
  • Er zijn twee manieren om een reservekopie te maken: automatisch of handmatig. We leggen hieronder uit welke stappen je kunt maken bij zowel automatisch (stap a) en handmatig (stap b).

a) Bij de eerste keer krijg je de melding of je de schijf wilt gebruiken om een reservekopie te maken met Time Machine. Wij adviseren eerst om het vakje ‘Codeer reservekopieschijf’ aan te vinken. vinken. Klik vervolgens op ‘Gebruik als reservekopieschijf’. Volg daarna stap 3.

b). Als Time Machine niet vraagt om je schijf te gebruiken, volg je deze stappen om deze handmatig toe te voegen:

  1. Ga linksboven in de finder naar het Apple menu. Ga vervolgens naar systeemvoorkeuren en klik op Time Machine.
  2. Vink “Automatische reservekopien” aan en Klik op ‘Selecteer reservekopieschijf’:

3. Selecteer je externe schijf in de lijst met beschikbare schijven. Vink vervolgens ‘Codeer reservekopieën’ aan en klik op ‘Gebruik schijf’:


Het gemak van automatische reservekopieën

Nadat je een reservekopieschijf hebt geselecteerd, begint Time Machine onmiddellijk met het maken van periodieke reservekopieën: dit gebeurt automatisch dus je hoeft hier verder niks voor te doen! Wanneer je voor het eerst een reservekopie maakt duurt dat vrij lang, dit is o.a. afhankelijk van de hoeveelheid bestanden die je hebt. Je kunt je Mac blijven gebruiken terwijl de reservekopie wordt gemaakt. Time Machine maakt alleen een reservekopie van de bestanden die sinds de laatste reservekopie zijn gewijzigd, waardoor de volgende reservekopieën dus sneller worden gemaakt.

Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Stuur een Whatsapp bericht naar 06-11844628 of bel naar 030-2272982.