Skip links

Prijsverhoging Apple: hogere tarieven voor accuvervanging van de MacBook, iPad en iPhone

Wil je de accu van je MacBook, iPad of iPhone laten vervangen? De kosten voor de vervanging van de accu van diverse apparaten worden door Apple vanaf 1 maart verhoogd. Dit heeft vooral betrekking op de oudere modellen van Apple. Ook de prijzen van volledig nieuwe Apple-producten zullen een stuk hoger zijn. Benieuwd wat de nieuwe prijzen zullen zijn? Lees snel verder!

MacBooks & iPads

Hoe zit het dan met de nieuwe prijzen voor verschillende MacBooks en iPads? Afhankelijk van de MacBook die je bezit, kunnen de kosten van het vervangen van een accu oplopen tot bijna 300 euro. Als je een MacBook Air hebt, worden de kosten ongeveer 36 euro duurder. Het nieuwe tarief zal dan ongeveer 185 euro zijn. Voor een MacBook- en MacBook Pro betaal je helaas iets meer. De prijs stijgt met 60 euro waarmee het nieuwe tarief zo’n 289 euro is. Het vervangen van de accu van je iPad gaat in de meeste gevallen ongeveer 40 euro duurder worden. Dit geldt voor diverse iPad Pro-modellen en de meest recente iPad Air en Mini. Een behoorlijke uitgave dus!

Hierdoor kan het mensen afschrikken om een laptop te laten repareren en zo zijn ze sneller geneigd om direct een nieuw exemplaar aan te schaffen. En dat vinden wij bij Macleasy zonde, want er is vaak een duurzame oplossing! Wij willen er graag voor zorgen dat jouw MacBook een langere levensduur heeft. Je kunt bij ons langskomen voor een vrijblijvende diagnose & advies zodat wij kunnen kijken hoe we jou specifiek kunnen helpen.

Hogere prijzen voor Apple-producten

Niet alleen de prijzen van MacBooks en Ipads zijn gestegen, dit geldt ook voor het vervangen van de accu van een iPhone. Bij iPhone 13 telefoons (en oudere modellen) moet je rekening houden met een prijsverhoging van 24 euro. Daarbij worden de nieuwere modellen met Face ID volgens Apple verhoogd van 75 naar 99 euro.  Niet alleen het vervangen van een batterij is duurder geworden. Eigenlijk zijn alle nieuwe producten, zoals de nieuwe MacBook Pro-modellen, een stuk in prijs gestegen. Het kan maar zo zijn dat je voor een gloed nieuwe MacBook zo’n vijfduizend euro neer moet leggen. De reden hiervoor is dat Apple uit de Verenigde Staten komt en dus factureert in dollars. Daarbij is de euro sinds de Russische invasie in Oekraïne ongeveer tien procent minder waard. Bovendien zijn transportkosten en grondstoffen ook duurder geworden. De prijsstijging is in deze tijd misschien geen verrassing, toch zijn de nieuwe prijzen even schrikken.

Premium batterijen

Heb jij al een oudere MacBook en is de batterij slecht? Een nieuwe laptop kopen is niet nodig, vervang de batterij door een premium Apple batterij. Met Macleasy gebruiken wij batterijen van Priemo.  Priemo levert hoogwaardige accu’s, adapters en alternatieve accessoires voor de high-end laptopmarkt. De componenten bieden zelfs betere prestaties en prijzen dan de originele producten. De batterij vervangen wij binnen 2 tot 6 uur en geven hierop 2 jaar garantie. Een nieuwe batterij heb je al vanaf €147,- inclusief arbeid + btw. Op deze manier stel je de aanschaf van een nieuwe computer met 2 jaar uit en draag je je steentje bij aan betere wereld.

Laat een reactie achter

Chat openen
Welkom bij Macleasy 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!