Skip links

Macleasy doet mee aan de Week van de Circulaire Economie

Van maandag 6 t/m zaterdag 11 februari is het de Week van de Circulaire Economie 2023. De Week van de Circulaire Economie is een jaarlijks evenement dat zich richt op het bevorderen van duurzaamheid en circulaire economie. Het doel van deze week is om bewustzijn te creëren over de noodzaak van een circulaire economie en hoe dit in praktijk gebracht kan worden. Tijdens de Week van de Circulaire Economie worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten, waarin experts en bedrijven delen hoe zij bijdragen aan een meer circulaire economie. Macleasy neemt ook deel aan deze week en opent het Mac Repair Café. Daarnaast staan we vermeld op de circulaire routekaart van gemeente Utrecht. Lees snel verder om te lezen hoe wij bijdragen aan een circulaire economie en wat wij in die week aanbieden!

Circulair, duurzaam en sociaal ondernemen staan centraal

Macleasy is niet zomaar een Mac reparatiebedrijf uit Utrecht. Bij Macleasy staan mens, milieu en Macs (people-planet-product) centraal. Wij hanteren hierbij onze variant op de R-ladder voor circulariteit. De R-ladder bestaat uit verschillende strategieën die wij stuk voor stuk toepassen bij Macleasy. Deze waarden willen wij ook meegeven aan onze klanten.

  1. Rethink: kapotte computers kunnen vaak nog gerepareerd worden, denk daar eerst aan.
  2. Refuse: je hoeft niet direct een nieuw exemplaar te kopen, kijk ook eens naar duurzame alternatieven.
  3. Reduce: draag niet bij aan de ‘waste economie’, maar kies een circulaire oplossing
  4. Repair: dankzij reparatie en onderhoud kan een product weer opnieuw gebruikt worden. We verlengen zo de levensduur.
  5. Reuse: wij kiezen voor slim hergebruik. Onderdelen uit afschreven computers worden gebruikt voor andere reparaties. 
  6. Revise: wij maken zelf sustainable Macs. Doordat er onderdelen van afgeschreven computers worden samengevoegd, opgeknapt en gemoderniseerd.

Het Mac Repair Café: kom deze week langs

Als sociaal, duurzaam en circulair Mac reparatiebedrijf neemt Macleasy uiteraard ook deel aan de Week van de Circulaire Economie. De gehele week kunnen bezoekers in ons Mac Repair Café langskomen waarbij je onder het genot van een gratis kop koffie je oude, trage of kapotte MacBook kan laten onderzoeken. Wij bekijken direct wat we voor je kunnen betekenen en hoe we de levensduur met 2 tot 7 jaar kunnen verlengen! Daar zitten een aantal extra voordelen aan vast. Hiermee bespaar je tijd, geld, het milieu en creëer je werkgelegenheid. In ons café word je namelijk geholpen door jongvolwassenen en mbo-ICT studenten binnen het autisme spectrum. Het Mac Repair Café is een initiatief van Macleasy en de Mac Academy Stichting, in samenwerking met De Utrechter

Opening samen met gemeente Utrecht

Op dinsdag 7 februari zal het Mac Repair Café officieel geopend worden door de Utrechtse wethouder Susanne Schilderman. Macleasy maakt daarnaast onderdeel uit van de ‘circulaire impact kaart’ die gelanceerd wordt door de gemeente Utrecht tijdens de Week van de Circulaire Economie. Verschillende initiatieven van Utrechtse ondernemers staan vermeld op deze kaart, zodat inwoners kennis kunnen maken met alle circulaire bedrijven.

Winactie: diverse circulaire prijzen!

Kom jij langs in de Week van de Circulaire Economie? Dan kun je ook meedoen aan onze winactie! We verloten een sustainable MacBook en andere mooie prijzen. Kom naar het Mac Repair Café en raad het aantal used-parts waaruit een sustainable MacBook is samengesteld. Naast de hoofdprijs maak je ook kans om andere prijzen te winnen: een Mac workshop, een back-up service of een service upgraden en herinstallatie van jouw Mac. 

Draag bij aan de Mac Academy Stichting

Wil jij zelf een duurzame bijdrage leveren? Doneer dan je afgeschreven computer. Wij nemen deze graag in ontvangst om deze vervolgens weer te gebruiken voor test en trainingsdoeleinden bij de Mac Academy stichting. Deze stichting biedt duurzame opleidingen voor jongvolwassenen binnen het autisme spectrum en creëert stageplekken voor kwetsbare mbo-studenten. 

Het Mac Repair Café is het praktijkonderdeel van de Mac Academy Stichting. Hierbij leren de deelnemers op een praktische en snellere manier hun sociale, communicatieve, digitale, technische en administratieve vaardigheden te verbeteren. Daarnaast draagt het ook bij aan hun zelfvertrouwen en kunnen ze beter prioriteiten stellen. 

________

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Laat een reactie achter

Chat openen
Welkom bij Macleasy 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!