Skip links

31 maart World Backup Day: bescherm jouw data!

Vandaag (31 maart) is het ‘World Backup Day’. Deze dag is een goede ‘reminder’ om jouw data beter te beschermen. Niemand wil belangrijke bestanden verliezen, maar dat gebeurt toch vaker dan je denkt. Neem geen enkel risico en maak vandaag een back-up!

Het belang van back-ups

‘World Backup Day’ is een dag gewijd aan het promoten en het creëren van bewustwording om regelmatig back-ups te maken van belangrijke digitale gegevens. In de moderne wereld zijn digitale gegevens een integraal onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Van familiefoto’s en belangrijke documenten tot bedrijfsgegevens en klantgegevens, de meeste van deze gegevens worden allemaal digitaal opgeslagen. 

Dit zijn persoonlijke gegevens die je graag voor jezelf wilt houden en goed wilt bewaren,  maar het blijkt dat 21% van de mensen nog nooit een back-up heeft gemaakt. Het is daarom van cruciaal belang om regelmatig back-ups te maken om deze gegevens te beschermen tegen bijvoorbeeld verlies door hardwarefouten, software fouten of menselijke fouten. 

Back-up Service van Macleasy

De Mac back-up service van Macleasy helpt bij het instellen van Time Machine, iCloud of een externe schijf om bestanden, foto’s, video’s en muziek veilig te stellen. Niks is zo vervelend om belangrijke en waardevolle gegevens te verliezen. Macleasy helpt je graag om dat te voorkomen. Wist je dat je bij ons ook eerst een gratis Mac advies back-up afspraak  kunt inplannen? Zo kunnen wij je voorzien van persoonlijk advies.

Waarom is het zo belangrijk?

Een back-up is een kopie van digitale gegevens die op een andere locatie wordt opgeslagen dan de originele gegevens. Bij Macleasy weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om tijdig back-ups te maken. Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is:

  • Bescherming tegen gegevensverlies: Een backup zorgt ervoor dat je belangrijke bestanden en documenten veilig zijn opgeslagen. Als je computer crasht of beschadigd raakt, kun je de gegevens eenvoudig terughalen vanaf de backup.
  • Bescherming tegen softwarefouten: Soms kan het gebeuren dat een softwarefout ervoor zorgt dat je bestanden beschadigd raken of kwijtraken. Met een backup kun je deze bestanden herstellen en verlies van gegevens voorkomen.
  • Bescherming tegen menselijke fouten: Het kan ook gebeuren dat je per ongeluk bestanden verwijdert of overschrijft. Door regelmatig een backup te maken, kun je deze fouten herstellen en je gegevens veiligstellen.
  • Bescherming tegen onherstelbare schade aan logicboard: Het kan gebeuren dat het logic board van je Apple computer kapot gaat en niet meer te repareren is. In dat geval ben je alle gegevens op de computer kwijt, tenzij je een backup hebt gemaakt. Door regelmatig een backup te maken, zorg je ervoor dat je gegevens veilig zijn opgeslagen en je geen belangrijke bestanden verliest.
  • Overstappen naar een nieuwe computer: Als je een nieuwe computer koopt, kun je de gegevens en instellingen van je oude computer overzetten met behulp van de backup. Hierdoor bespaar je veel tijd en moeite bij het instellen van je nieuwe systeem en het overzetten van je bestanden.
  • Bescherming tegen diefstal: Als je computer gestolen wordt, ben je niet alleen het apparaat kwijt, maar ook alle gegevens die erop staan. Als je regelmatig een backup maakt, kun je in geval van diefstal je gegevens veiligstellen en terugzetten op een nieuwe computer.

Hoe maak je een Back-up?

Wil jij graag een back-up maken van onder andere je iMac of MacBook? Er zijn verschillende manieren om back-ups te maken, waaronder:

  • Time Machine: Time Machine is een ingebouwde back-upfunctie van Apple die beschikbaar is op elke Mac. Met Time Machine kun je een back-up maken van je hele Mac, inclusief je bestanden, muziek, foto’s en zelfs je systeeminstellingen. Je kunt een externe harde schijf gebruiken om je back-ups op te slaan.
  • iCloud Drive : iCloud is een cloudopslagdienst van Apple, waarmee je een back-up kunt maken van je gegevens op al je Apple-apparaten. Als je iCloud op je Apple-computer instelt, worden automatisch back-ups gemaakt van je bestanden, foto’s, muziek en meer.
  • Externe harde schijf: Je kunt ook handmatig een back-up maken van je Apple-computer door een externe harde schijf aan te sluiten op je Mac en je bestanden te kopiëren naar de harde schijf.

Zet 31 maart in je agenda

Kortom, ‘World Backup Day’ is een herinnering aan het belang van het maken van regelmatige back-ups van je gegevens. Als Apple-computer gebruiker kun je eenvoudig back-ups maken met iCloud, Time Machine of een externe harde schijf. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt en wees gerust dat je waardevolle gegevens veilig zijn. Lees alles over de Mac back-up service van Macleasy.

Laat een reactie achter

Chat openen
Welkom bij Macleasy 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!