Skip links

Nieuw, Tweedehands, Refurbished en Sustainable

Nieuw, tweedehands, refurbished en sustainable; allemaal termen die je tegenkomt tijdens je zoektocht naar een vervanging van je huidige Apple computer. Maar wat is het verschil tussen deze soorten iMacs, en wat past het beste bij jou? In deze blog vertellen we je alles over nieuwe, tweedehands, refurbished en sustainable apparatuur zodat jij straks precies weet wat het inhoudt!

Nieuw (1 tot 3 jaar oud; 12 of 24 maanden garantie)

Volgens het woordenboek Van Dale duidt het woord ‘nieuw’ op: nog niet lang bestaand, pas gemaakt en pas verschenen. Een nieuwe computer is dus een ongebruikte computer, die nog nieuw in de doos zit. Een nieuwe computer kan ook gerust 3 jaar oud zijn. Vaak is dit soort apparatuur snel en veilig.

Besef echter wel dat jij de eerste gebruiker van de nieuwe computer bent, wanneer je deze aanschaft. Dat betekent dat jij de tester bent. Zo zien wij af en toe problemen met de Apple M1 Chip en macOS BigSur. Wil je zeker zijn van een nieuwe, ongebruikte en goed werkende computer met service? Dan raden we aan om naar een officiële Apple Store te gaan.

Tweedehands (1 tot 3 jaar oud; 24 maanden garantie)

Onder tweedehands apparatuur verstaan we Apple computers die gereviseerd zijn door Apple zelf. Deze producten verkeren in absolute nieuwstaat en ogen als nieuw. Zo hebben deze computers geen krassen of deuken.
Elke MacBook komt altijd met een originele oplader, gratis sleeve en microvezeldoek.

Veel van deze apparatuur is nog dusdanig jong dat het voorzien is van fabrieksgarantie. Tevens zijn deze computers al gecontroleerd op mogelijke issues en hoef je je dus geen zorgen te maken over reparatieprogramma’s, recalls, staingates en kapotte toetsenborden. Hiervoor werken wij onder andere samen met Mac voor Minder. Zij controleren grondig alle MacBook Pro en MacBook Air modellen waardoor deze vrijwel niet afwijken van nieuw.

Refurbished (3 tot 6 jaar oud; 3 tot 24 maanden garantie)

Refurbished computers zijn in principe computers die zijn opgeknapt en weer worden verkocht. Vaak zijn dit oude, gebruikte of afgeschreven modellen. Deze worden dan gerepareerd en getest, en bevatten vaak cosmetische schade met een sterren gradatie van 2 tot 5.

Hoewel deze computers vanuit het duurzaamheidsoogpunt ideaal zijn, is de echter kans aanwezig dat er op den duur problemen ontstaan. De computer is namelijk met een reden teruggestuurd; dus het kan zijn dat de reparateur iets over het hoofd heeft gezien en dat je daar later pas achter komt. Daarnaast hebben refurbished computers vaak beperkte garanties. Bijvoorbeeld slechts 30 of 90 dagen. Houd hier dus rekening mee alvorens je een refurbished laptop aanschaft. Wij hebben zelf goede ervaring met iUsed en raden dit bedrijf dan ook aan.

Hieronder vind je een korte lijst met aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een refurbished computer.

1. Waarvoor ga je de computer gebruiken?
2. Waar komt deze computer vandaan? Was dat een bedrijf, particulier, stichting etc.
3. De laadcycli
4. De cosmetische staat
5. De technische staat
6. Welk MacOS staat er op?
7. Het werkgeheugen
8. De SSD

Sustainable (3 tot 9 jaar oud; 24 maanden garantie)

Dit type is het duurzaamst, goedkoopst en in onze ogen het best. Dit zijn namelijk Apple computers die getest en gereviseerd zijn door jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij zijn geschikte onderdelen van ingeleverde Apple computers samengevoegd tot een goed werkende computer. Deze computers zijn bij Macleasy te verkrijgen door een oud of kapot Apple device in te leveren.

Wil je advies over een duurzame MacBook reparatie, een gratis health check of je oude iMac inruilen? Wij van Macleasy helpen je graag! Plan hier een vrijblijvende diagnose in en wij repareren je MacBook met liefde. Macleasy is gespecialiseerd in Apple Repair en weet alles van Apple computers.

Leave a comment