Skip links

Mac Repair Café

Mac Repair Café

Het Mac Repair Café is het duurzaamste èn sociaalste café van Utrecht. Midden in het centrum van Utrecht, bij De Utrechter, kun je dagelijks tussen 9:00 uur en 11:00 uur langskomen voor gratis hulp bij Apple computer problemen en software vragen. Dit onder het genot van een kop koffie of thee.

Tijdens het Mac Repair Café wordt je geholpen door kwetsbare jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt die praktijk ervaring opdoen of dit al hebben afgerond via de Mac Academy Stichting. Onder begeleiding van een sustainable Apple Certified Support Professional helpen ze jou met het verduurzamen van je Apple computer door middel van onderhoud of reparatie. 

Waarmee helpen wij je?

Tijdens het Mac Repair Café, kun je terecht bij ons voor de volgende vragen of problemen:

  • gratis hulp bij software problemen zoals MS Office, Google Drive of iCloud.
  • gratis diagnose bij Apple computer problemen; traagheid, crash, val- of vochtschade
  • gratis offline Mac Health Check. Hierbij controleren we de gezondheid van je Mac aan de hand van de Mac Health wijzer op 64 punten. We checken je Mac op hardware, software, data, backup & beveiliging en beoordelen op gebruik, onderhoud en inruilwaarde van je Mac.
  • gratis advies bij aanschaf nieuwe Apple computer en hulp bij installatie.

Reparatiebon

Na een bezoek aan ons Mac Repair Café ontvang je van ons een Macleasy reparatiebon van 25 euro. Wanneer je gebruik maakt van onze reparatie of onderhoud services dan ontvang je van ons een lunchbon van 15 euro die je kunt besteden bij De Utrechter terwijl je winkelt, werkt of wacht.

Openingstijden

Openingstijden Mac Repair Café zijn:

  • maandag t/m vrijdag 9:00- 11:00 uur
  • eerste zaterdag van de maand van 11:00 – 14:00 uur
  • laatste vrijdag van de maand van 15:00 – 17:00 uur + aansluitend De Utrechter Ondernemers Borrel (op deze dag is het alleen voor ondernemers).

Wil je verzekerd zijn van een plekje in het Mac Repair Café? Maak dan een afspraak en stuur een email naar service@macleasy.nl of via 030-2272982 voor een bezoek aan ons Mac Repair Café. Uiteraard hanteren wij Covid19 regels vanuit de overheid en RIVM.

Mac Academy Stichting

Het Mac Repair Café is een initiatief van Macleasy, De Utrechter en de Mac Academy Stichting. Het Mac Repair Café is een praktijkonderdeel van de Sustainable MAC ICT opleiding van de Mac Academy Stichting. De Mac Academy Stichting helpt kwetsbare jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt en of arbeidsbeperking aan hun MAC & ICT droombaan. Dat doen ze door middel van MAC & ICT opleidingen, trainingen en jobcoaching.

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Wedden dat wij jouw Apple apparaat kunnen verbeteren?

Last van een traag Apple apparaat? Advies nodig over het werken in de cloud? Of leren hoe je een backup maakt van je Macbook? Kom langs voor een gratis diagnose van jouw Apple apparaat.

Afspraak maken