Skip links

Mac Academy Stichting

Wat is de Mac Academy?

De Mac Academy Stichting biedt circulaire & duurzame MAC & ICT opleidingen exclusief voor kwetsbare MBO -studenten, jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt, arbeidsbeperking en nieuwkomers met het doel om oude, trage, kapotte Apple computers een 2e, 3e en 4e leven te kunnen geven. 

Dit doen ze door middel van een 5-tal duurzame ICT programma’s:

  1. Sustainable MAC & ICT opleiding
  2. Sustainable Mac support & repair
  3. Allround medewerker Mac devices & repair
  4. Expert Mac devices, repair & cloud support
  5. Mac Repair Zomerschool

Sustainable MAC & ICT opleiding

Dit is de Top opleiding van de Mac Academy Stichting voor jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals Wajongers en statushouders. Deze opleiding bestaat uit een periode van 3-24 maanden, met een theoretisch en praktisch gedeelte. De opleidingsduur is afhankelijk van de kandidaat. Tijdens deze opleiding doe je ook werkervaring op bij een duurzaam ICT bedrijf. Onder begeleiding van Sustainable Apple Certified Support Professionals, Harry coaches, Interne en externe jobcoaches worden ze opgeleid om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren rondom het adviseren, repareren, onderhouden, upgraden, data recovery van Apple computers.

Sustainable Mac support & repair

Dit is een extra module van de opleidingen servicemedewerker en IT support (crebo 26007 en 25607) die studenten krijgen tijdens hun stage bij Macleasy. De nadruk ligt op het service & support op hardware & software gebied. De studenten krijgen na het behalen van de modules een certificaat.

Allround medewerker Mac Repair Café

Dit is een extra module van de opleidingen allround medewerker systems & devices (crebo 25605) die studenten krijgen tijdens hun stage bij Macleasy. De nadruk ligt op het service & repair van hardware, software en user gebied. De studenten krijgen na het behalen van de modules een certificaat.

Expert Mac devices, repair & cloud support

Dit is een extra module van de opleidingen allround medewerker systems & devices (crebo 25605) die studenten krijgen tijdens hun stage bij Macleasy. De nadruk ligt op het service & repair van hardware, software en user gebied. De studenten krijgen na het behalen van de modules een certificaat.

Mac Repair Zomerschool

Hierbij gaan leerlingen van 14 tot en met 18 jaar praktisch aan de slag en alles leren over de Apple computer: gebruik, onderhoud, backup, beveiliging en reparatie. Ze gaan echt klanten helpen en hun kapotte MacBook repareren.

Sustainable Mac Repair specialisten zullen deze leerlingen begeleiden en trainen.

Hierbij gaan leerlingen van 14 tot en met 18 jaar praktisch aan de slag en alles leren over de Apple computer: gebruik, onderhoud, backup, beveiliging en reparatie. Ze gaan echt klanten helpen en hun kapotte MacBook repareren. Sustainable Mac Repair specialisten zullen deze leerlingen begeleiden en trainen.

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Macleasy ❤️  duurzaamheid

De wereld zelf een stukje beter en duurzamer maken? Kom langs bij Macleasy voor een vrijblijvende diagnose & advies hoe jij de levensduur van je Apple MacBook of iMac kan verlengen.

Maak nu een afspraak
Chat openen
Welkom bij Macleasy 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!