Skip links

Mac Academy Stichting

Wat is de Mac Academy?

De Mac Academy Stichting helpt kwetsbare jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt/arbeidsbeperking aan hun ICT droombaan. Dit doen ze door middel van een 5-tal duurzame ICT programma’s:

  1. Sustainable MAC ICT opleiding
  2. Mac User & Cloud Training
  3. Mac Repair Café
  4. Stageplekken voor MBO/ROC (servicemedewerker en ICT opleidingen)
  5. Zomerschool

Sustainable MAC ICT opleiding

Deze opleiding bestaat uit een periode van 3-24 maanden, met een theoretisch en praktisch gedeelte. De opleidingsduur is afhankelijk van de kandidaat. Tijdens deze opleiding doe je ook werkervaring op bij een duurzaam ICT bedrijf. Na het slagen van deze sustainable MAC ICT opleiding heb je 100% kans op een vaste baan. Onder begeleiding van Sustainable Apple Certified Support Professionals, Harry coaches, Interne en externe jobcoaches worden ze opgeleid om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren rondom het adviseren, repareren, onderhouden, upgraden, data recovery van Apple computers.

Mac Training

Bij deze training leren Mac gebruikers hoe ze het beste met hun Mac kunnen werken, gebruiken en onderhouden, zowel thuis, onderweg als op kantoor. Dit doen we aan de hand van de verspillingswijzer en de Mac Sustainability Check.

Mac Repair Café

Stageplekken voor MBO/ROC (servicemedewerker en ICT opleidingen)
In samenwerking met het erkend leerbedrijf Macleasy bieden ze stageplekken voor MBO/ROC (servicemedewerker en ICT opleidingen). Een praktijkopleider, die de eisen van de opleidingen kent, begeleidt en coacht de student op de werkvloer

Zomerschool

In 4 dagen leren 10 tot 15 jarige alles over een Mac: van gebruik tot reparatie. Na de zomerschool mogen ze hun zelf gerepareerde MacBook houden.

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Wedden dat jij met je Apple computer slimmer kan thuiswerken?

Werk je door Covid-19 veel thuis, merk je dat je laptop vaker gaat “Zoomen”, warm wordt en eigenlijk niet meer weet of je documenten lokaal of online moet opslaan? Wij helpen je verder.

Afspraak maken