Skip links

International Repair Day
15 oktober

International Repair Day

15 oktober is uitgeroepen tot International Repair Day.

Het doel van dit wereldwijde evenement is om mensen te motiveren om te proberen iets zelf te repareren of om hun kapotte spullen naar een bedrijf of organisatie te brengen voor reparatie. Bij International Repair Day draait alles om te repareren wat kapot is om de pure verspilling van de moderne samenleving tegen te gaan en het milieu te beschermen. World Repair Day gaat over de waarde van dingen repareren.

Wij (macleasy) zal ook deelnemen aan dit duurzame initiatief om mens en samenleving te helpen.

Wist je dat al alleen in Nederland meer dan 2000 Apple computers per dag worden afgedankt? Apple computers die na een kleine reparatie vaak nog prima jaren mee kunnen. Of het nu gaat om een trage, kapotte of Apple computer met waterschade. Alles is te repareren.

De 4 grootste boosdoeners
De korte afschrijvingstermijn van 3 tot 5 jaar die we voor computers hanteren, onnodig dure reparatie, reparatietijd tot wel 4 weken en slechte garantievoorwaarden zorgt ervoor dat prima computers continue onnodig weggegooid worden en nieuwe aangeschaft. Dit is een enorme verspilling van computers.

Op 15 oktober kun je een kijkje nemen in de keuken van Macleasy en zien hoe wij duurzaam Apple computers repareren en hoe we met zijn allen Apple computer verspilling tegen kunnen gaan. 

Mac Repair Cafe (11-13 uur)
Bezoek tussen 11-13 uur het Mac Repair Cafe en ontvang tijdens een gratis kop koffie of thee een gratis diagnose en vrijblijvend advies hoe jij de levensduur van je MacBook kunt verlengen met minimaal 2 jaar en hiermee €1000 kunt besparen.

Mac Repair Workshop (14-15 uur)
Om 14 uur geven we een korte workshop hoe je door slim gebruik, onderhoud, backup, beveiliging, updates en upgrades dure reparatiekosten en onnodige vervanging van je Apple computer kunt voorkomen.

Mac Repair, reuse en revise (13-16 uur)
Van 13-16 kun je zien hoe onze mbo-studenten en jongvolwassenen binnen het autisme spectrum Apple computers duurzaam & circulair repareren, reusen en reviseren.

Mac Verloting
Kun je raden uit hoeveel onderdelen een Apple computer bestaat dan maak je kans op een Sustainable Mac. Daarnaast zijn er ook de volgende prijzen te winnen:

  • Snelheidheidupgrade t.w.v. €247,-
  • Backup Service t.w.v. €147,-
  • Mac Repair Bon t.w.v. €97,-
  • Itunes giftcard van €50,-

De International Repair Day is een initiatief van Macleasy & Mac Academy Stichting in samenwerking met De Utrechter en Social Impact Factory Utrecht.

Tijdstip: 11:00 tot 16:00 uur

programma:

11:00 – 13:00 uur Mac repair cafe

13:00 – 16:00 uur Mac Repair, Reuse & Revise uitleg

14:00 – 15:00: Mac Repair workshop 

Locatie: De Utrechter en Social Impact Factory, Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht

Kosten: geen

Neem je oude, trage, kapotte of MacBook/iMac met waterschade mee!

Onze partners & samenwerkingsverbanden

Macleasy ❤️  duurzaamheid

De wereld zelf een stukje beter en duurzamer maken? Kom langs bij Macleasy voor een vrijblijvende diagnose & advies hoe jij de levensduur van je Apple MacBook of iMac kan verlengen.

Maak nu een afspraak
Chat openen
Welkom bij Macleasy 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!