Skip links

De vier duurzame oplossingen van Macleasy

De duurzame reparaties van Macleasy leveren jou veel voordelen op. Door de uitgebreide diagnose die je krijgt van Macleasy, weet je precies waar het probleem ligt van je kapotte MacBook of iMac, voorkom je onnodige kosten én help je mee aan een duurzamere wereld. Lees verder om meer tips te krijgen over hoe je je MacBook het beste kan verzorgen en wat je moet weten over de kosten die bij een reparatie van Macleasy komen kijken.

Kosten

Veel onnodige kosten worden bespaard wanneer je je MacBook laat repareren bij Macleasy. Dit komt omdat de reparaties zo duurzaam mogelijk uitgevoerd worden. Er wordt gekeken waar het echte probleem zit in de beschadigde MacBook en die onderdelen worden dan vervangen. In plaats van onnodige apparatuur te vervangen, worden er veel kosten bespaard en veel materialen die schadelijk zijn voor het milieu. Je kan bij een reparatie van Macleasy al eenvoudig € 900,- tot € 4500,- euro besparen. Je reparatie is hierdoor rond de 75% goedkoper dan andere reparatiebedrijven. Door de verduurzaamde technologieën gaat je MacBook al snel twee tot drie keer zou lang mee. De gratis diagnose van Macleasy maakt het mogelijk om vooraf het bedrag te bepalen en af te stemmen of dit ook goed is met de klant.

De reparaties van MacBooks worden uitgevoerd door onafhankelijke Gecertificeerde Apple Support Professionals, zodat jouw MacBook op een goede en veilige manier gerepareerd wordt, zonder dat er belangrijke data van je MacBook kwijtgeraakt wordt. Ook worden er altijd originele Apple-onderdelen gebruikt, zodat de reparaties zo goed mogelijk uitgevoerd kunnen worden en de levensduur van je MacBook zo lang mogelijk verlengd kan worden

No cure, no pay

Bij Macleasy wordt er een regel gehanteerd en dat is: ‘’no cure, no pay’’. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen wanneer je computer niet goed gerepareerd is. Vooraf is het soms lastig om in te schatten of de reparatie wel succesvol gaat verlopen, omdat kapotte onderdelen eerst vervangen, of gerepareerd moeten worden en het nooit helemaal zeker is of er maar één probleem is. Wanneer je computer niet goed gerepareerd blijkt te zijn, kan je ervoor kiezen om het in te ruilen en krijg je je geld terug. De gedoneerde computers worden dan vervolgens gebruikt door Macleasy voor trainingsdoeleinden

De duurzame reparaties van Macleasy zijn al binnen twee dagen klaar, zodat je zo snel mogelijk weer gebruik kan maken van je MacBook. Bij de reparatie wordt een inruilgarantie gehanteerd van € 200,- tot € 900,-. Wanneer er een vorm van vochtschade speelt, heb je zelfs twee jaar lang garantie tot een inruilwaarde van 100%. Door de snelle en goede reparaties kan je zo snel mogelijk weer efficiënt gebruik maken van je MacBook!

Duurzame reparaties

Bij veel computer reparaties worden schadelijke materialen gebruikt, en worden onderdelen vervangen die nog niet aan vervanging toe zijn. Dit zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot ook hoger is en zo de planeet schaadt. Jaarlijks blijven er veel materialen van gebruikte Apple producten over die vervolgens niet op de juiste wijze gerecycled worden.

De reparaties van Macleasy zorgen ervoor dat de CO2 uitstoot met 50% gereduceerd wordt en dat de materialen zo duurzaam mogelijk worden hergebruikt. Dit kan Macleasy verwezenlijken door gedoneerde MacBooks te gebruiken en om niet onnodige materialen te vervangen.

Macleasy repareert alleen wat echt kapot is. Zo worden er niet alleen veel kosten bespaard, ook heeft het veel voordelen voor het milieu. Er worden dagelijks namelijk honderden Apple computers weggegooid, omdat men ze wil vervangen, of simpelweg niet wil laten repareren. Dit komt omdat veel mensen denken dat hun MacBook na drie jaar al aan hun eind is gekomen, mede omdat je van de belastingdienst een laptop na vijf jaar al mag afschrijven. Ook komt het omdat een MacBook na drie jaar een beetje trager wordt. Je zou dan kunnen denken dat dit komt omdat de MacBook aan zijn einde is gekomen, maar je kan dit probleem gemakkelijk verhelpen door hem te upgraden en regelmatig te onderhouden. Wanneer je dit goed doet, kan je ervoor zorgen dat je MacBook wel tot twaalf jaar mee kan!

Naast de duurzame reparaties van Macleasy, kan je je MacBook ook inruilen voor een tweedehands, refurbished, of sustainable Mac. Dit zorgt ervoor dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van een goed werkende MacBook en dat veel materialen worden bespaard.

Levensduur verlengen

De levensduur van een MacBook kan tot maar liefst twaalf jaar duren, maar dit kan alleen gebeuren wanneer je weet hoe je een MacBook goed moet onderhouden. Macleasy biedt een gratis Mac health check aan om te onderzoeken waar zich mogelijke problemen kunnen bevinden in de computer. Wanneer er problemen zijn gevonden, kan je voor een duurzame reparatie kiezen en je MacBook nog een aantal jaar langer mee laten gaan. De Mac health check wordt gedaan door de hardware, software en user (HSU) te controleren. Op die manier kan er een snelle een effectieve controle gedaan worden, zodat je meteen weet of je computer in goede staat verkeert.

Met een Mac APK-controle kan jij er zelf voor zorgen dat je MacBook minimaal 12 jaar kan meegaan. Doe dit één of twee keer per jaar om er zeker van te zijn dat je MacBook volledig is opgeschoond. Door items uit je prullenmand of downloadmap te verwijderen, voorkom je dat de opslagruimte van je harde schijf te vol zit. Wanneer je dit controleert, controleer je ook meteen of er geen onnodige software op je computer zit. De beveiliging, privacy en updates worden op die manier ook gecontroleerd.

Levensduur batterij verlengen

Elke keer wanneer je je MacBook oplaadt, gaat de batterijconditie van je Mac een klein beetje achteruit. Op de lange termijn kan dit betekenen dat je de accu van je MacBook steeds vaker moet opladen. Gelukkig kan je met het batterijconditiebeheer van Apple ervoor zorgen dat de levensduur van je MacBook wordt verlengd.

Werkgelegenheid creëren

Het verduurzamen van een Mac zorgt er ook voor dat er werkgelegenheid gecreëerd wordt. Jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een plekje bij Macleasy om te kunnen werken. Ze worden begeleid en getraind om ervoor te zorgen dat ze een vaste baan aangeboden kunnen krijgen. Na het trainingsprogramma van Macleasy kunnen ze zelfstandig adviseren, onderhouden, repareren, upgraden en data recovery uitvoeren van Apple computers. Ook voor studenten is Macleasy een erkend leerbedrijf, waar goede ondersteuning van de praktijkopleider wordt gegeven, zodat de student zo goed mogelijk zijn of haar stage kan uitvoeren.

Wanneer je voor een reparatie kiest bij Macleasy weet je 100% zeker dat je MacBook in goede handen is en dat je je computer al binnen maximaal twee dagen kunt ophalen. Bij Macleasy kies je voor duurzame reparaties en zorg je voor werkgelegenheid voor jongvolwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt!

Leave a comment